dimarts, 14 de febrer del 2012

Preparant el carnestoltes

Busques unes màscares fàcils i ràpides de fer? 

Doncs segueix les instruccions, que aquestes compleixen els dos requisits!




Primer de tot prepara el material: tisores, cola blanca, felpa vermella i grisa, pintura rosa, pinzell, goma, cintes grises o negres, fil i agulla.








Talla la silueta de la marieta o el ratolí. I la resta d'elements com els topets de la marieta, les antenes, etc. En el cas del ratolí talla un troç de felpa per fer un con pel nas. 






Enganxa els diferents elements. 





Calcula l'altura dels ulls del teu fill en relació amb la màscara i retalla dos rodonetes.





En el cas del ratolí, és el moment de fer el nas: s'ha de fer un con i a la part inferior talla-li unes pestanyetes per poder-lo cosir millor a la superfície de la màscara. Agafa fil i agulla i cus tot el lateral del nas per unir el con (començant per la punta) i després cus la base a la superfície de la màscara. Un cop hagis cosit el nas, talla tres vetes i cus-les enganxades al nas com si fossin els bigotis.






En el cas del ratolí cal pintar-li les orelles, amb un pinzell de stencil (de punta plana) i pintura per tela.




Per acabar, s'hi ha de cosir la goma, a l'altura més o menys dels ulls. Per fer-ho, fes un nus a cada extrem de la goma (abans de tallar-la mira el diàmetre del cap del teu fill) i cus la goma a la màscara.




Ja està, ja tens dos màscares per el carnestoltes. Aquest procés es pot fer amb moltes altres figures, és ben senzill, ràpid i no necessites gaire material.








1 comentari: